Erőmerítő

"Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: (...) annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van." /Wass Albert/

Címkék

Utolsó kommentek

Élményekről, tanultakról, hangokról, illatokról, ételekről, emberekről.

2012.02.05. 17:17 SzabóZsófi

7468 km...

Megjöttem. A Malév 3-án állt le, amikor az én gépem is felszállt a Budapesti repülőtéren, szóval biztosan nem felejtem el ezt a történelmi pillanatot. Szerencsére kínai légitársasággal utaztam, így nem befolyásolta a magyar bukás a kiutamat.

Budapest határában

Az otthon töltött idő (ha eltekintünk az aktuális politikai helyzettől és a Mc caffe-s incidenstől :D ) tökéletesen telt. Boldogságos karácsony, sok sok mesélés, családozás, Dávidozás, barátozás, teljesített controlling vizsga és olasz gazdasági nyelvvizsga. De lévén Kína blog, beszéljünk Kínáról.

Hírek és információk az nagy Kínából:

- 4-én száz ágra sütött a nap és szmog mentes gyönyörű Tianjin fogadott

- 5-én ködös szmogos átvághatatlan szürkeségre ébredtem (hajnali) délután 2 óra körül (még meg vagyok zavarodva kicsit az időeltolódástól)

- 7-től 10-ig két db orosz pajtással és 1 db magyar kollegínával nyakunkba vesszük Harbint ( 哈尔滨) -ami Kína 10. legnagyobb városa a maga 10 millió fős lakosságával- és megtekintjük a világhírű jégfesztivált.

- Várható időjárás Harbinban: -11 és -23 fok között valahol az éterben.

- A tanítás 13-án kezdődik, bár decemberben még 8-át mondtak, de legalább van idő Harbinra.

- Nyika kedves még mindig orosz így a mosdókagylóba fújja az orrát. De azt hiszem ezt sikerült feldolgoznom.

- Konstantin szőkére festette két oldalt a haját, :D ezt nem sikerült feldolgoznom.

- Holnap van a kínai Lámpás Fesztivál, ami a Tavasz Fesztivál (tehát a kínai új év 15 napjának) lezárása. Ez az új év első olyan napja, amikor telihold van. Elmegyünk a közeli parkba, hátha fogdoshatunk, eregethetünk mi is lámpásokat. :)

- Vettem egy képes szótárat közel 10ezer Ft-ért és fájt.

- Vettem egy másik könyvet 1500 Ft-ért, ami nem fájt.

- Befagyott a Haihe, Tianjin folyója.

Képes beszámoló:

Lehet rajta korcsolyázni, a fejemben csak az járt, hogy Anya megmondta otthon, hogy ne menjek a befagyott folyóra. De a fagyott folyókban tapasztalt oroszok és a korcsolyázók megbátorítottak.

Átcsúszkáltunk a túlpartra. Jó móka, de kérem Önöket, otthon a Dunán ne próbálják ki! Ez volt az első folyón járásom. :)

Városka

Ma megkóstoltam egy kétségbeejtően rossz kínai, igazából nem is tudom mit. De mintha fehér fűrészpor lett volna, olyan száraz és omlós... volt. Így a következő képet gyenge idegzetű olvasók számára nem ajánlom:

Igazából már a kóstolás előtti képen (első) látszik ebbe a nagyszerű kínai termékbe vetett hitem hiánya, a másodikon pedig az elfogyasztásának abszolút megbánása.

SzuperZsuzsi szuper diplomaosztója, gratula Zsuzsika, de egyébként: Kommentár nélkül:

1 komment

süti beállítások módosítása