Erőmerítő

"Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: (...) annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van." /Wass Albert/

Címkék

Utolsó kommentek

Élményekről, tanultakról, hangokról, illatokról, ételekről, emberekről.

2012.04.27. 07:22 SzabóZsófi

kettő kettő

Egyel növeltem az emlékek számát. 21-ről 22-re. Ez már csak ilyen, egyre több élmény, egyre több ember, egyre több íz, egyre több szín és talán lehet mondani, hogy egyre több tudás. Eddig 22-t gyűjtöttem. Azt szeretném, hogy kigyűljön a boldog 100 és ezt kívánom mindenkinek, de csak szépen lassan, komótosan, nem rohanunk.

SAM_6320.jpgA 25-e reggel napsütésesen indult -a 24-ei vízözön után- és mosolygósan is, mert tudtam, hogy levél vár rám a földszinten. De még hogy hogy várt, izgalmában felbontódott és összecincálódott, de a nevem rajta van, a tartalma sem veszett el, szóval az enyém. A levél feladója Hoffer Dávid! :)111111.jpgPólót kaptam, narancssárgát, rikítót, hogy ne feledjem soha, hogy hol a telefonom. Most is megvan áááám! :) Köszönöm- köszönöm Dávidom! :)

SAM_6324.jpgYuvel ettem hosszú élet tésztát, mert itt ez a módi, ha szülinapod van. Ez olyan hosszú tészta, amit nem metélnek fel, megpróbálnak minél nagyobb szál tésztát egyben hagyni, úgy kifőzni és aztán a fogyasztóra bízni, hogy birkózik meg a mértekkel. Sokszor szoktam ilyet enni. Finom, nem olyan mint az otthoni tészta. Ott készítik előtted és csak épp hogy beledobják a lobogó vízbe és máris eheted. Yutől kaptam a telefonomra ilyen fityegőt, mert itt mindenkinek olyan van és gondolom nem akarja, hogy lemaradjak itt a helyi divatban.

SAM_6327.JPG:)

ljk.jpgBicikliztünk, jobban mondva nekem csak fegyelmezetten kellett volna ülnöm a hátsó csomagtartón, de még ez sem ment. De csak egyszer estünk el majdnem, a fényképezős neveletlenségem miatt és háromszor a bukkanók miatt.

CIMG7568.JPGAztán estére meglepetés koronát és tortát is kaptam. Erre tényleg nem számítottam, köszönöm Nektek: Nyika, Diána, Kans, Kaori, Shibata, Takuya.CIMG7573.jpgMindenkinek nagyon megy ez a "peace" mutogatás :)CIMG7576.jpgFinom volt a torta, nem egymás fejéről ettük, a kép csak illusztráció.

22.JPGAnyika szedett nekem 22 gyöngyvirágot és nagyon lelkesen mutogatta, aztán Apival énekeltek egyet :)

A teljesség igénye nélkül (de arra törekedve) elmesélve, így telt a 22. születésnapom pom pom pom pom. :)

Ezáltal a bejegyzés által is köszönet mindenkinek aki írt, hívott, mondott, gondolt rám. pusziiiiii

Szólj hozzá!

2012.04.20. 11:52 SzabóZsófi

húzott

Ma egy klubba látogattunk, ahol érdeklődő kínaiakkal lehetett beszélgetnünk. Nagyon jól szórakoztam. Akik körém gyűltek, ők 16-17-18 éves fiatalok voltak, mind középiskolások és mind nagyon nyitottak. Pár perc alatt megszerettük egymást. Tudtátok, hogy lassan 6 azaz 6 éve voltam 16 éves?!?! El sem hiszem! Na jó, jöjjenek a képek :D

44.jpgJövő pénteken is megyek! Finom a teájuk.

77.jpgViccesek voltak! Serényen cserélgettük a telefonszámokat meg a QQ számokat. Előre szóltak, hogy nem sűrűn látnak fehér embert, úgyhogy nagy lesz a lelkesedés. PEACE!

99.jpg3-an mentünk fehérek, Andrea (kedves román lány, magyar névvel (Jakab Andrea), bár a családjában senki nem beszél magyarul), (de ő lemaradt a képről) Diána és jómagam. Pedig az összes külföldi diáknak meg volt hirdetve az esemény.
Szorgosan és egyesével végigkérdezték, hogy kontaktlencsém van-e és azért zöld a szemem (mint mindig) és hogy milyen színű hajfestéket használok. Utána meg szorgosan lehülyézték egymást, hogy jaaaaa, hát ő európai, még jó, hogy minden igazi. Én pedig elmeséltem a lányoknak, hogy nincs aggódnivalójuk a húzott fekete szemük miatt, Magyarországra kell jönni, ott szépnek, különlegesnek tartják az ilyet. De mindezt persze csak az után, miután tisztáztunk, hol is van Magyarország. ;)

Most pedig szedem a sátorfám és költözök a jógaterembe. 放松! mmmmmmmmmmmmmmm!

Szólj hozzá!

2012.04.19. 10:06 SzabóZsófi

Bikavér és tehénpásztor

IMG_6979.JPG

.

.

Ígérem, beszámolok Hangzhouról, Suzhouról és Shanghairól , de sajnos még nem kaptam meg a képeket. Mióta visszaértünk, azóta csak tanulok. Tegnap már a szomszéd is megmondta: „Zsófi, your 努力-ness is terrifying." :D (努力nuli=törekvés, szorgalom) … Mindenhová cipeltem a könyvem, vagy a szótanulókártyáim. Volt 3 vizsgám, ma volt az utolsó és a legnehezebb. Így végre kijelenthetem, hogy a félév félévi vizsgái letudva.

.

.

.

.

------------------------------------------------------

Zs: A Tanár Úr evett már kutyát?

Mr.R.老师: „Nem, de nem is fogok, szerintem azok az emberek, akik kutyát esznek nem normálisak. De itt északra nem is annyira népszerű. De Délre! Á, Guangzhouban ettem kígyót, az finom, mindent megesznek, kutya, macska, kígyó…. ezek a déliek mindent megesznek. Emlékeztek a 2003-as SARS vírusra? Nem csoda, hogy Guangzhoban robbant ki, mondtam, mindent megesznek.”
Ez azért is keserű, mert a mondás így tartja: 生在苏州, 活在杭州, 吃在广州, 死在柳州 - Szüless Suzhouban, élj Hangzhouban, egyél Guangzhouban, halj meg Liuzhouban.  Úgy tartják, Suzhouban szépek az emberek, Hangzhouban maga a város gyönyörű, Guangzhouban jókat lehet enni, Liuzhou pedig híres szép koporsóiról. Az első kettőről a következő bejegyzésben írok és szerintem ezt a guangzhoui kajálást nem erőltetem.

-------------------------

„Szeretitek a marhahúst? Esztek Kínában sokat? Mert jól nézzétek meg mit adnak, lehet, hogy pár napja még nyávogott”
Régebben ettem azon a helyen, amiről nem rég hallottam, hogy kérdéses a hús miléte. De még élek!

-------------------------

can-stock-photo_csp7278530.jpgRégen, aki vért adott, pénzt kapott Kínában. Véradást lebonyolító autók járták a vidéket. Pénzé tehette a vérét a szegény vidéki lakosság. De a tűket nem sokszor cserélték és elkezdett terjedni az AIDS. Rengetek szegény ember halt meg így, a tanárnő szerint házaik ma is üresen állnak vidéken. Ma már Kínában is (csak úgy, mint otthon) térítésmentes a véradás.
(Ha valaki nagyon elakarja adni a vérét, akkor utánaolvastam és vérplazma adás esetén 1400Ft térítést lehet kapni Magyarországon)
Nyikával megtárgyaltam a témát, neki akkora meglepetést okozott, hogy a magyarok térítésmentesen adományoznak vért, mint nekem az, hogy más országokban ezért pénzt kapnak. Plusz megtudtam, hogy az oroszok véradás után Hematogent esznek, ami a bika véréből készült csoki kinézetű készítmény. Sokféle ízesítésben megtalálható. Állítólag a kókuszos a legjobb. Kókuszos bikavér, jól hangzik. :D Nyika szerint: „Candy-medicine” és el sem hiszi, hogy ez egy orosz készítmény, azt hitte, mindenhol van. Nagyon egészséges, vasat és B12 vitamint tartalmaz. A 2. világháború után kezdték el gyártani, mert sok volt a vashiányos gyerek és a gyerkőcök inkább esznek valami csoki kinézetűt, mint egy kapszulát. Csak azt tudom, hogy ki akarom próbálniiii, Nyika küld nekem, amint hazaérünk. Jippiii.
Btw… Feladtam Nyika nevelését. A szivacsokat reménytelenül és továbbra sem tudja megkülönböztetni. Örülök, hogy minden nyavaja ellen beoltottak Kína előtt.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

SAM_6257.JPGKöszönöm a húsvéti csomagot drága Nagyszüleim! A világlátott mézeskalács nagyon finom!!! Nagyon megörültem neki! A jó példát ne restelljétek követni. Szívesen fogadom a csomagokat.


A hétvégén az óvodai angolkodás helyett autók mellet pózoltam. Vicces volt:

IMG_7430.JPGCowgirl

IMG_7363.JPGPöttyöööös

IMG_7187 - копия_2.JPGAz esemény nyugati delegáltjai a színfalak mögött :D
Hogy mi is volt ez pontosan, arról itt (Katt) bővebben olvashattok, mert felkerült a világhálóra.

Puszi Nektek, aztán majd írok milyen gyönyörű is volt Hangzhou és a többiek.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása