Erőmerítő

"Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: (...) annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van." /Wass Albert/

Címkék

Utolsó kommentek

Élményekről, tanultakról, hangokról, illatokról, ételekről, emberekről.

2012.05.11. 19:08 SzabóZsófi

Parkoskodás - Kelet Velencéje - 苏州

Suzhouba megérkezve lecsaptak ránk az utazásszervező- hiénák. Körbenéztünk, hogy hogyan is kellene elindulni, végül hosszas alkudozás, tanakodás után mégis az szervezett városnézés mellett döntöttünk. 70 yuanünkbe került, úgy, hogy elvittek minket 4 parkba és még hajókáztunk is. Mulatságos volt, mindig csak pislogtunk, hogy mikor hova vezényelnek minket ismeretlen kínai szervezők. Hajóra, buszra, másik buszra, parkba, másik parkba, karkötőshöz, selyemüzembe. Mindenhova vittek minket.

éjog.JPGSuzhou "ágas bogas" csatornarendszere.

1237.jpgKilátás a hajócskánkból, szépen lobogott a kínai zászló, miközben el-elmentünk egy egy gyönyörű híd alatt. Méltán híres kőhídjairól a város.

1234.jpgUtcakép. :)

yxbcg.jpgKelet Velencéje, így emlegetik ezt a várost

1235.jpgBeisi Pagoda, 1131-62 között épült, a Song dinasztia idejében. 76 m magas, meg is másztuk.

1239.jpgA kínai kertépítészet, amely ötvözi a természetes és mesterséges környezetet. Dávid, innen telefonáltam neked :)

1111.jpgafsf.jpg

Örülök, hogy április elején tettük meg suzhoui túránkat, a fák szépen virágoztak, zöldellett minden. Ez úton is szeretném kérni a tianjini városvezetést, hogy drága polgáraik és itt tanuló külföldi diáktársaim érdekében ültessenek fákat mindenhova! Köszönöm!

Előre is elnézést a következő képért:

1236.jpgMár gondolkoztam, hogy jó lenne egy olyan bejegyzést írni, ami összefoglalja, hogy milyen "luxus"- toalettekben fordultam meg Kínában, ha egy egész bejegyzést nem is írok róluk, de ezt látnotok kell! Ez eddig a csúcs! :D és igen, ez a park egyik mosdója.

12121.jpg4 suzhoui kert, mely 1997 óta az UNESCO Világörökség része:

Kavargó Hullámok Pavilonjának Kertje (Cang Lang Ting Yuan),
Oroszlán liget (Shi Zi Lin Yuan),
Az Alkalmatlan Hivatalnok Kertje (Zhuozheng Yuan),
A Marasztalás Kertje (Liu Yuan)

123.jpgAranyhalra vadászva.

999_1.jpg 124_1.jpg

 

Jóccakát!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tianjin.blog.hu/api/trackback/id/tr494500656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I.Tünde 2012.05.12. 15:37:56

Ez tényleg Kelet Velencéjének tűnik:)
Láttál aranyhalat?:)
süti beállítások módosítása