Erőmerítő

"Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: (...) annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van." /Wass Albert/

Címkék

Utolsó kommentek

Élményekről, tanultakról, hangokról, illatokról, ételekről, emberekről.

2011.09.13. 11:11 SzabóZsófi

tengerjárás

Vasárnap, "verőfényes" reggele volt a 1220-as szobának, főleg nekem, mert volt szerencsém arra kelni, hogy egy kínai (Wangyi, Nyika barátja) az ágyam mellett állt. A kezdeti szívroham után, megtudtuk, hogy kaját hozott nekünk, meg holdsütit, egy narancs alakú körtét és főtt kukoricát. A képen épp azt bizonygatja, hogy az körte, mi meg nem akarjuk elhinni, mert túl korán van még egy narancs alakú körtéhez. De az íze szerint tényleg körte.

A jiaozi-t Wangyi Anyukája csinálta, disznóhússal, rákkal, hagymával van töltve. Nagyon nagyon finom volt (10est kap a 10ből). Evőeszköz híján bevetettük a kanalat és a villát is. Vicces volt. :)

Látjátok azt az embert a folyóban úszni, az első ember akit látok benne, de szerintem többet nem is fogok.

3 körül elindultunk a tengerhez, sokat sétáltunk, aztán metróztunk, aztán taxiztunk, közben össze-vissza kérdezősködtünk, hogy mégis merre van az arra. Itt balra épp taxizunk, Kans megörökítette a "gyerekeket" a hátsóülésen. Az jutott rólunk eszembe, mikor 15 éve Barnával, Dáviddal meg Zsuzsival ültünk négyen hátul Nagypapáék kocsijában és mentünk ki a hobbira, azt hiszem most kevesebb helyünk volt, mint akkor. Hehe, mindig Barna vagy én buktunk le, mert mi voltunk a legkisebbek és a 4-en hátul utazás már akkor sem volt legális. Most a sofőr azt mondta elvisz minket, mert külföldiek vagyunk, egyébként itt sem szabályos.

Már sejtettük, hogy ez nem egy 10 perces kocsikázás lesz. Több felüljáró és soksávos út után, elénk tárult a kilátás, mármint ez amit itt láttok a képen. Kamionok, munkagépek, homokot szállítanak mindenfelé.

A tengerhez fizetős lett volna a belépés, de túl késő volt és bezárt a tengerpart :D ... De a lelkes taxisofőrünk elvezetett minket egy helyre, ahol láthattunk valamicskét a tengerből, ha már ennyit utaztunk. Mivel már ott voltunk, ahol a madár sem jár,  nemhogy taxi... mondtuk neki, hogy várjon itt pár percet, kinézelődjük magunkat és vissza is megyünk vele. (itt a taxizás nagyon olcsó, kb. 6x olcsóbb, mint otthon, ha nem többször)

Az orosz- magyar delegáció. Az idő hűvös volt, az ég szürke, a tenger is hasonló szín szürke, de mindenki örült, hogy megtaláltuk a naaagy "tengeróceánt". Megvaaaan! :)

Hullámzást nem tapasztaltunk, igazából olyan volt, mint egy tó (még egy tó is jobban hullámzik), állt, pedig szerintem volt szellő és még egy nagyobb szállítóhajót is láttunk. Ez itt a kavicsos tengerpart :D és igen, az meg egy nagy cső ott, vagy valami olyasmi... Lyukacsos és belefolyik a víz, azért mi ráálltunk, de senki sem lett vizes!

Most megyek tanulni. Üdv! :)

Tianjin, 17:22

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tianjin.blog.hu/api/trackback/id/tr783222767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása