Erőmerítő

"Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: (...) annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van." /Wass Albert/

Címkék

Utolsó kommentek

Élményekről, tanultakról, hangokról, illatokról, ételekről, emberekről.

2012.03.28. 15:13 SzabóZsófi

köznap

Kellemes hétköznapot!

IMG0010A.jpgIMG0012A.jpgTegnap betévedtem a közeli kacat-boltba, ahova a kínai karakterek és a több fajta nyelvhasználat okozta agyi katasztrófát megelőzve szoktam bámészkodni járni. Néhány virágnak álcázott lámpa és zenélő babaház kapcsolgatása után megpillantottam ezt. Akkorát csodálkoztam amolyan kínais-japános "aaaaaa" módra, hogy az eladók meg is kérdezték, hogy mi probléma. MAGYAR POSTA, az van ideírva, hogy MAGYAR POSTA! 3 db-ot találtam 60, 30 és 4 Ft-os bélyegek voltak a takaros kis üvegekre ragasztva.IMG0011A.jpgCsodásak, nem de? Mekkora utat tehettek meg?! A 30Ft-os, (amin Hófehérke és a 7 törpe -teljes létszámban- várakozik használatra) ráadásul használt is. Az üvegcsékben szárított levendula egy levél található. Az, hogy mennyiért vesztegetnek egy ilyen sokrétűen használható dísztárgyat, euforikus állapotom következtében elkerülte figyelmem.

images.jpgBelefáradtam, hogy a kedves telefonom nem ismeri fel a karakteres sms-eket, úgyhogy PingYuvel nekiindultunk a városnak, olcsó telefont keresni. Több helyen megfordultunk, igazi kihívás olcsó, régi, csak sms-re és hívásra alkalmas telefont találni. Az árak telefon téren kb. olyanok, mint otthon. De jelentem, a feltételekhez képest jó üzletet csináltam. A képen látható, divatos és márkás yusun i30 telefon (gondolom mindenki ismeri :D) 299 yuan (kb 10e Ft) volt és igen, ez volt a legolcsóbb a boltban (bár egy másikban 270-ért ajánlottak egy csúnyát, meg egy fekete-fehéret). 2 sim kártya befogadására képes (úgyhogy már nem kell két telefonnal járnom) és micro sd-t is lehet beletenni. Tudjátok ebben a világban, ahol a telefonok okosabbak mint jónéhányunk, már a legolcsóbb telefon is érintőképernyős, úgyhogy ez is.

Közérdekű közlemény következik: Gabberbabber Heidelbergben ERASMUS-os barátném újra vezeti a blogját, remélem egyre sűrűbben. Ha szeretnétek német életről, kurjongató férfiakról olvasni kellemes zene kíséretében, akkor kövessétek: Benvenue dans ma realite. Közérdekű közleményünket olvasták.

IMG0004A.jpgTanulunk, tanulunk, tanulunk a délelőtti órákon.

a.jpgEz itt már a délutáni választható óra, kalligráfia. A Tanár Úr éppen azt festi 第, remélem ez titeket is akkora elégedettséggel tölt el, mint engem. Víz és ecset használatával felfesti a táblára a karaktert, majd krétával körberajzolja, hogy a víz elpárolgása után is tanulmányozhassuk őket.as.jpgA kalligráfia tanár és az e heti tananyag egy részlete. Kicsit meglepődött, mikor meglátta a fotoapparátot a kezemben.ab.jpgA Tanár Úr megmutatja, hogy is kell ezt csinálni. A lap többi részén csak a vízfoltok látszanak, mert ahogy azt már írtam, ha ráfestesz erre a papírra, akkor pillanatokon belül elpárolog a víz róla. Többször használatos. Igazi gyakorló kellék. Nem igazán tudtam jó fotót csinálni róla, amin a karakterek is normálisan látszanak, mert a Tanár Úr arca még minidig hökkent volt, a fényképezőgép láttán és Eiko folyton viháncolt, ha meglátta a gépet. A tanár azt mondta 优美 ahogyan festek. :) juppííí

Nagyon szomorú és nagyon szép szám. A karaoke bár óta ez megy a fejemben. Teljes verzió. Édesanya mindig kér lyricset, szóval tessék ;) :

童话
忘了有多久
再没听到你
对我说你最爱的故事
我想了很久
我开始慌了
是不是我又做错了什么
你哭着对我说
童话里都是骗人的
我不可能是你的王子
也许你不会懂
从你说爱我以后
我的天空星星都亮了
我愿变成童话里
你爱的那个天使
张开双手变成翅膀守护你
你要相信
相信我们会像童话故事里
幸福和快乐是结局
一起写我们的结局
你哭着对我说
童话里都是骗人的
我不可能是你的王子
也许你不会懂
从你说爱我以后
我的天空星星都亮了
我愿变成童话里
你爱的那个天使
张开双手变成翅膀守护你
你要相信
相信我们会像童话故事里
幸福和快乐是结局
我要变成童话里
你爱的那个天使
张开双手变成翅膀守护你
你要相信
相信我们会像童话故事里
幸福和快乐是结局
我会变成童话里
你爱的那个天使
张开双手变成翅膀守护你
你要相信
相信我们会像童话故事里
幸福和快乐是结局
一起写我们的结局

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tianjin.blog.hu/api/trackback/id/tr844345721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása