A mai ajánlatom, mint délutáni csemege, a CUKORNÁD!
A piacon a gyümölcsök, zöldségek között cukornádat is árulnak, ha megkéred őket, akkor fel is darabolják. Egy kb. 2m-es darab 5 yuanbe, azaz 170 Ft-ba kerül. A törzsét le kell szedni és már eheted is. Majd a rostokat ki kell köpdösni. Ez azért is praktikus, mert ha utcán eszed gyakorolhatod, hogy hogy kell kínaisan szanaszét köpdösni.
"A cukornád (Saccharum officinarum) 4–6 méter hosszú, húsos, bütykös szárának levében halmozódik fel a cukor. Cukortartalma 13–15% körül ingadozik"
"Ázsia déli részeiben honos cukornád kisajtolt levét már a történelem elôtti idôben használta a bennszülött lakosság, sôt befôzés által eltarthatóvá tett levével kereskedést is ûzött. Így a nádszirup (szakcharon) ismerete idôvel olyan országokba is eljutott, amelyekben a cukornádat nem termelték. "
Az íze finom és nem utolsó sorban egészséges, előállítása (ha otthon vennétek cukor formában) nem vegyi eljárással történik, nem úgy, mint a cukorrépából nyert agyonfinomított, egészségtelen fehér cukor. Az internet szerint karamellás íze van, de, hogy szerintem, így nyersen milyen íze van? Olyan édeskés cukornád íze, kellemes. Nagymama, Nagypapa, termesszetek cukornádat, mert akkor már nyersen fogyaszthatjuk és egészségesen édesíthetjük mindennapjainkat! ;)
Mosolygós tianjini délutánt az ittenieknek és reggelt az otthoniaknak :)
nádcukros csókok
Utolsó kommentek