Erőmerítő

"Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: (...) annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van." /Wass Albert/

Címkék

Utolsó kommentek

Élményekről, tanultakról, hangokról, illatokról, ételekről, emberekről.

2012.03.29. 09:19 SzabóZsófi

nádCukornád

A mai ajánlatom, mint délutáni csemege, a CUKORNÁD!

IMG0022A.jpgA piacon a gyümölcsök, zöldségek között cukornádat is árulnak, ha megkéred őket, akkor fel is darabolják. Egy kb. 2m-es darab 5 yuanbe, azaz 170 Ft-ba kerül. A törzsét le kell szedni és már eheted is. Majd a rostokat ki kell köpdösni. Ez azért is praktikus, mert ha utcán eszed gyakorolhatod, hogy hogy kell kínaisan szanaszét köpdösni.

"A cukornád (Saccharum officinarum) 4–6 méter hosszú, húsos, bütykös szárának levében halmozódik fel a cukor. Cukortartalma 13–15% körül ingadozik"
"Ázsia déli részeiben honos cukornád kisajtolt levét már a történelem elôtti idôben használta a bennszülött lakosság, sôt befôzés által eltarthatóvá tett levével kereskedést is ûzött. Így a nádszirup (szakcharon) ismerete idôvel olyan országokba is eljutott, amelyekben a cukornádat nem termelték. "

IMG0023A_1.jpg
Az íze finom és nem utolsó sorban egészséges, előállítása (ha otthon vennétek cukor formában) nem vegyi eljárással történik, nem úgy, mint a cukorrépából nyert agyonfinomított, egészségtelen fehér cukor. Az internet szerint karamellás íze van, de, hogy szerintem, így nyersen milyen íze van? Olyan édeskés cukornád íze, kellemes. Nagymama, Nagypapa, termesszetek cukornádat, mert akkor már nyersen fogyaszthatjuk és egészségesen édesíthetjük mindennapjainkat! ;)

Mosolygós tianjini délutánt az ittenieknek és reggelt az otthoniaknak :)

nádcukros csókok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tianjin.blog.hu/api/trackback/id/tr304347281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása