Erőmerítő

"Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: (...) annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van." /Wass Albert/

Címkék

Utolsó kommentek

Élményekről, tanultakról, hangokról, illatokról, ételekről, emberekről.

2012.05.10. 11:05 SzabóZsófi

Égigérő halászfalu - 上海 - 2. felvonás

Tehát ott is tartottam, hogy az óvárosi forgatagban sikerült elérnünk a Yuyuan kertet, amit magyarul Örömök kertjeként emlegetünk. A kert a hajdani pekingi császári parkok mintájára épült, 1559-77 között létesítették.

eztis.jpgMosolygunk az Örömök kertjében.

ezó.jpgMindenfelé pavilonokkal körülvett sziklakertek, vagy sziklakertekkel körülvett pavilonok találhatóak. Tavacskák, labirintus szerű kő- és növényrengeteg.

sárk.jpg.

A park épületein, kerítésein sokszor megjelenik a sárkány, mint díszítőelem, pedig ennek használata a pekingi császári család előjoga volt. Az interneten azt olvastam, hogy a készítők úgy játszották ki ezt, hogy a sárkány 5 karma helyett csak 4-et faragtak. Ennek nem tudom mennyi az igazságtartalma, ezen a képen 2 karma van Sárkány Úrfinak.

CIMG7128.jpgA vállalkozókedvűek be is öltözhettek.

IMG_3450.jpgilghig.jpgFrancia negyed. Hangulatos, Európát idéző városrész. A szűk utcákra szűrődő lágy zene és a meleg tavaszi idő tökéletes kombináció volt ahhoz, hogy Róma Trastevere városrészében érezzem magam. A járókelők szeme sem törte meg ezt az érzést, mert Shanghaiban rengeteg az európai arc... és akkor szippantsunk a levegőbe! Igen, még az illatok is európaiak. Hogy hogy ennék egy jó kis Carbonarat. Hmm...

Madame Tussouds panoptikum, viaszmúzeum:

Madame Tussoud 1777-ben készítette el első viaszfiguráját. 1835-ben nyitotta meg múzeumát Londonban, ma a világ 14 országában található Madame Tussouds múzeum. Ha már egyszer a hong kongit kihagytuk, akkor már a shanghaiba be kell menni, igaz?!

CIMG7376.jpg   CIMG7368.jpg Szerintetek Williamet, vagy Obamát kell választania? Azt hiszem William mellett döntene, mert "British Englis is the Qeen of English languge", legalábbis Diána ezt mondja.

IMG_3989.jpgRoksalannal mi inkább boksz leckéket vettünk a nagyoktól :)

IMG_4038.jpg IMG_3874.jpgKosaraztam Yao Minggel. Sokat dob a fiú a kínai átlagmagasságon. 229 cm 141 kg és akkora a karja, mint a combom. Ő nyert, de mondjuk nem is csoda, mert nekem azért ugranom is kell ahhoz, hogy kosárba találjak.  Helló, Bill Gates! Oké, hogy mosolygott, de még vissza sem köszönt! :D

.

IMG_3916.jpgVele beszéltem is, ezt mondta: "Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." /Albert Einstein/

Sok sok hírességgel találkoztunk még.

é_1.jpgKínai-japán-koreai, iszonyat trendi stílusban, aranyhalak, fák, virágok és pagodák közül üdv néktek! Ha valakinek esküvői fotós kell, a képen balra látható VIIIIIIKAAAA örömmel áll rendelkezésetekre, főleg, ha Ukrajnában házasodtok.

pusziii

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tianjin.blog.hu/api/trackback/id/tr714499737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I.Tünde 2012.05.12. 03:29:19

:):) Milyen jól áll a kezedben a kosárlabda!:)
Einstein mondása, amit idéztél, nagyon tetszik:)
-Új kínai útikönyvet is írhatnál:) Megszeretteted velünk Kínát :)
süti beállítások módosítása